De ce sa accesezi fonduri digitalizare? Cateva motive

De ce sa accesezi fonduri digitalizare? Cateva motive

Din ce in ce mai multe companii se orienteaza spre digital pentru a tine pasul cu concurenta si pentru a evita obsolescenta. Dar, dincolo de aceasta necesitate, digitalizarea companiilor prezinta o multime de avantaje, in special in ceea ce priveste productivitatea, imaginea si relatiile cu clientii. Iata cateva avantaje oferite de digitalizarea companiilor si de ce ar trebui sa accesezi fonduri digitalizare.

Imbunatatirea relatiilor cu clientii

Transformarea digitala a companiilor este deosebit de favorabila imbunatatirii relatiilor cu clientii. Astfel, daca esti interesat de fonduri digitalizare si de digitalizarea companiei tale trebuie sa stii ca acest proces nu numai ofera o mai buna vizibilitate a activitatii de afaceri dar faciliteaza si mentinerea legaturilor cu clientii. Aceasta imbunatatire a relatiilor cu clientii implica nu numai adoptarea de instrumente digitale cum ar fi Click&Collect ci si campanii de e-mail si SMS, prezenta pe retelele sociale si publicarea unui buletin informativ. Prezenta unei companii pe mai multe canale consolideaza increderea si ii linisteste pe clienti.

Optimizarea proceselor de afaceri

Digitalizarea proceselor de afaceri permite companiilor sa devina mai eficiente si mai productive. Acesta este un avantaj competitiv major, care se obtine prin gestionarea fara hartie a datelor, serviciilor si procedurilor companiei. Optimizarea proceselor de afaceri necesita informatii globale pentru organizatie, care privesc atat echipele interne, cat si furnizorii si partenerii. Aceasta optimizare ajuta la crearea unei colaborari interfunctionale, printre altele, prin partajarea instantanee a muncii, promovarea colaborarii, actualizarea datelor in direct si adoptarea de instrumente centralizate.

Cresterea productivitatii

De ce sa accesezi fonduri digitalizare? Cateva motiveToate studiile arata ca angajatii pierd o cantitate exagerata de timp in cautarea de informatii. Conform unui studiu publicat de McKinsey, in medie, mai mult de noua ore pe saptamana sunt irosite pentru aceasta sarcina, adica 30% din timpul mediu de lucru. Datorita digitalizarii companiilor, acest timp de cautare este acum deosebit de redus. De fapt, automatizarea inseamna ca sarcinile cu valoare adaugata redusa pot fi eliminate in timp ce platformele bazate pe cloud permit schimbul de informatii mult mai fluid, ceea ce face ca organizarea sa fie mult mai flexibila. Deoarece digitalizarea face posibila rezolvarea mai rapida a problemelor si imbunatatirea comunicarii dintre echipe, aceasta are o influenta directa asupra eficientei si productivitatii.

Reducerea costurilor

Inainte de a apela la fonduri digitalizare trebuie sa cunosti un alt avantaj oferit de digitalizarea companiilor: reducerea costurilor. Vestea buna este ca, odata cu digitalizarea, economiile sunt mult mai usor de realizat. Costurile operationale, in special, sunt reduse drastic datorita utilizarii cloud-ului, care limiteaza investitiile in hardware si echipamente. Solutiile off-site ofera, de asemenea, economii semnificative, in special in ceea ce priveste intretinerea si investitia initiala.

O analiza mai precisa a datelor

Digitalizarea inseamna, in mod inevitabil o mai buna gestionare atunci cand vine vorba de Big Data. Pe masura ce companiile devin mai digitale, datele sunt colectate, procesate si analizate mai eficient si la costuri mai reduse. Si este foarte bine asa deoarece analiza datelor este tocmai ceea ce determina cresterea unei afaceri. Odata cu aparitia analizei predictive, nu numai ca se imbunatateste experienta consumatorului dar si performanta afacerii creste exponential. O analiza mai precisa a datelor ne va permite sa anticipam mai bine nevoile clientilor si sa le oferim o experienta mai personalizata.

Mai mult spatiu pentru inovare

Digitalizarea companiilor are, de asemenea, efectul de a stimula creativitatea si inovarea. Instrumente simple cum ar fi cutiile de sugestii pot fi implementate cu usurinta pentru a incuraja ideile creative. Si este foarte bine asa deoarece inovatia este acum unul din factorii cheie de succes pentru companii. Introducerea unor noi procese si a unor noi organizatii poate contribui la promovarea unei culturi a inovarii.

In 2023, companiile si IMM-urile au posibilitatea de a accesa fonduri digitalizare de pana la 100.000 de euro. De ce sa accesezi si tu fonduri digitalizare?

Deoarece alegand sa iti digitalizezi afacerea vei beneficia de o serie de avantaje extraordinare precum cresterea productivitatii angajatilor, cresterea eficientei si atragerea de clienti noi.

  • Pentru a beneficia de deblocarea modului de lucru: telemunca, munca in sistem hibrid;
  • Pentru a-ti cunoaste mai bine afacerea: prin digitalizarea documentelor ai acces instant la toate informatiile despre o afacere;
  • Pentru a beneficia de informatii cheie despre clientii tai precum comportamentul lor;
  • Pentru a te extinde si a te diferentia de concurenta, prin intermediul unei prezente online puternice, ceea ce te ajuta sa iti consolidezi brandul si sa dezvolti noi canale de business.

In concluzie…

Dar ce ii opreste pe antreprenori sa demareze digitalizarea afacerii? Lipsa fondurilor, bineinteles. De aceea, fonduri digitalizare este cea mai potrivita solutie pentru transformarea digitala a afacerilor. Aceasta masura le permite antreprenorilor sa beneficieze de o flexibilitate ridicata atunci cand vine vorba despre modul in care vor putea fi folosite fondurile. Daca proiectul tau va fi aprobat, vei putea investi in achizitii de hardware sau software, in servicii de digitalizare dar si in servicii de management al transformarii digitale.

Cu alte cuvinte, accesand fonduri digitalizare vei putea investi in tehnologie – computere pentru angajatii tai, sisteme de inteligenta artificiala, vei putea amortiza costul licentelor software, vei putea integra solutii de securitate informatica sau de blockchain si vei putea sa iti instruiesti angajatii cum sa foloseasca aceste noi tehnologii.

Call Now Button