De ce ai nevoie de un curs de legislație rutieră?
Pregătirea teoretică este prima etapă principală a pregătirii într-o școală de șoferi. Aceasta își propune să învețe un șofer începător noțiunile de bază ale condusului, să navigheze prin semnele rutiere, să înțeleagă corect marcajele rutiere și semafoarele, să evalueze admisibilitatea și siguranța unei anumite manevre, să cunoască dispozitivul mașinii etc. Fără pregătire teoretică, conducerea unei mașini este imposibilă, deoarece în acest caz, un șofer care nu cunoaște regulile de circulație, va crea un pericol pentru el însuși și pentru cei din jur. Pentru obținerea permisului de conducere este necesar un curs de legislație rutieră și promovarea unui examen teoretic la sală și cu poliția rutieră.
Ce îți oferă un curs de Legislație rutieră?
La un curs de legislație rutieră la școala de șoferi, vei învăța toate prevederile regulilor de circulație, vei studia cursul de bază a conducerii în siguranță a vehiculelor, te vei familiariza cu normele legale ale legislației privind siguranța rutieră. Instruirea se desfășoară în săli special echipate în conformitate cu cerințele legii. La predarea unui curs de legislație rutieră se folosesc diverse mijloace: materiale multimedia, programe de calculator, simulatoare, modele de antrenament, teste etc. Instructorii cu experiență din școlile de șoferi folosesc cele mai eficiente programe și metode, atât proprii, cât și dezvoltate de școlile de șoferi de top. Cu ajutorul lor, percepția și asimilarea informațiilor se îmbunătățesc într-un timp scurt, iar legislația rutieră, care pare dificilă atunci când studiezi independent, devine accesibilă și ușor de înțeles.
Un curs legislație rutieră la Scoala De Soferi Brasov include legislația rutieră explicată audio – video 3D și este format din 10 capitole cu 65 de lecții.
După studierea fiecărei teme, sunt luate în considerare aspectele practice ale conducerii, și anume, exemple de situații specifice în trafic și scheme ale acestora, inclusiv cele descrise în chestionarele de examinare. Fiecare situație este analizată în detaliu, pentru ca ulterior cursantul însuși să reproducă materialul învățat, fără nicio memorare. În procesul de instruire, este efectuat un curs de legislație rutieră, iar chestionarele auto sunt efectuate în mod regulat și permit cursanților să-și testeze și să-și consolideze cunoștințele.
Ce presupune un examen la școala de șoferi?
Pentru evaluarea finală a cunoștințelor cursanților la școala de șoferi, a fost introdus examenul la sală cu chestionare auto, iar dacă ești admis mergi mai departe să dai un examen practic cu poliția rutieră. Pentru a răspunde corect la aceste chestionare, ai nevoie de un curs Legislație Rutieră. Examenul la școala de șoferi se desfășoară în două etape: teoretic (cunoașterea Legislației Rutiere) și practic (conducere), care includ testarea cunoștințelor teoretice și efectuarea de exerciții standard de testare într-un spațiu închis și unul deschis.
Cerințele pentru examenul la sală sunt puțin mai stricte, decât pentru examenul cu poliția rutieră. Acest lucru se face în interesul tău pentru a asigura cel mai mare procent de promovare a examenului cu poliția rutieră. Poți oricând să susții din nou examenul la sală la o școală de șoferi. Pentru comoditate, programul examenelor la sală la școala de șoferi este coordonat cu programul examenelor cu poliția rutieră.
Etape ale examenului auto
Etapa teoretică a examenului la sală se desfășoară sub formă de testare folosind chestionare școala de șoferi și un calculator. În timpul testării, trebuie să răspunzi corect la 26 de întrebări și să nu faci mai mult de 4 greșeli. Timpul pentru a finaliza testarea este de 30 de minute. În timpul examenului este interzis să te uiți în Legislația Rutieră, deoarece se presupune că ai făcut un curs de Legislație Rutieră. De asemenea, sunt interzise folosirea literaturii didactice auxiliare și a mijloacelor tehnice. Un candidat care nu a promovat examenul teoretic, nu are voie să susțină examenul practic. Un al doilea examen, atât teoretic, cât și practic, se stabilește nu mai devreme de 7 zile de la data celui precedent.
Etapa practică a examenului de conducere, presupune parcurgerea unui traseu de probă în condiții reale de trafic. Dacă nu ai făcut un curs Legislație Rutieră și nu cunoști noțiunile pe care orice conducător auto trebuie să le cunoască, nu vei trece examenul și nu vei obține permisul de conducere.