Creare magazin online wordpress – descopera ghidul nostru in sase pasi
WordPress este, de departe, cel mai utilizat CMS de designerii web. Usor de configurat, eficient si ieftin, WordPress ofera o multime de avantaje atat pentru expertii web cat si pentru incepatori. Atunci cand vine vorba despre creare magazin online wordpress este alegerea logica. Ce trebuie sa stii despre creare magazin online wordpress? Ce extensii ar trebui sa folosesti? Ce tema ar trebui sa alegi? Afla totul chiar acum.
-
Creare magazin online wordpress – elaborarea strategiei
Inainte de a trece la proiectarea propriu-zisa a site-ului, trebuie sa construiesti o strategie care va da sens site-ului tau. Trebuie sa se tina cont de contextul site-ului. Daca doresti ca magazinul tau online sa fie pe WordPress, probabil ca iti doresti ca acesta sa poata fi gestionat de tine sau de o echipa care nu este experta in dezvoltare. Este, de asemenea, o modalitate de a nu depinde de o agentie spre exemplu. Sau ar putea fi un site personal pentru a vinde produse, servicii sau dropshipping, de exemplu.
Indiferent de context si, in ciuda numeroaselor avantaje, trebuie sa te intrebi daca WordPress este solutia potrivita pentru tine. In majoritatea din cazuri, este o solutie adecvata. Daca cauti un suport total personalizat, poti dezvolta propria solutie, cu ajutorul unor dezvoltatori sau cu ajutorul unei agentii. Restul strategiei este mai mult o chestiune de afaceri si de marketing. Iata care sunt diferitele elemente strategice pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de creare magazin online wordpress.
In plus…
Strategia de marketing: ce vei vinde si cum vei vinde? Toate aceste intrebari vor fi sustinute de parghii strategice pe care sa le activezi pe site-ul tau pentru a atrage clientii (emailing, SEO; SEA). Aceasta, este, de asemenea, o parte a intelegerii pietei tale si a cunoasterii publicului tau.
Studierea concurentei: trebuie sa iti faci timp pentru a-ti cunoaste rivalii si sa le studiezi prezenta online. In strategia de marketing studiem pozitionarea si produsele lor dar aici ne uitam mai mult la aspectul tehnic. In jurul carui CMS si-au construit site-ul? Pe ce cuvinte cheie se pozitioneaza? Ce parghii digitale folosesc? Si asa mai departe.
Managementul produselor: bineinteles ca trebuie sa te asiguri ca produsele pe care le vei vinde sunt disponibile si ca toata logistica este posibila daca le cumperi de pe site.
2. Crearea site-ului WordPress
Primul pas necesar atunci cand vine vorba de creare magazin online wordpress este alegerea numelui de domeniu si a gazduirii. Pentru ca site-ul tau sa fie online si accesibil tuturor, ai nevoie de gazduire web si de un nume de domeniu.
Fa ca magazinul tau online WordPress sa fie conform RGPD in doar cateva click-uri. De la punerea in aplicare a RGPD (Regulamentul general privind protectia datelor) incepand mai 2018, orice site web care colecteaza sau prelucreaza date cu caracter personal trebuie sa respecte un anumit numar de bune practici pentru a fi conform si pentru a evita sanctiuni financiare si juridice care pot fi foarte grele.
3. Instaleaza o extensie dedicata pentru a incepe sa vinzi pe WordPress
Odata ce ai creat un magazin online wordpress trebuie sa adaugi o extensie pentru a-i oferi functionalitate comert electronic. Descopera 3 pluginuri posibile pe care le poti folosi pentru a crea un magazin online pentru site-ul tau WordPress: WooCommerce, Bigcommerce sau Ecwid. In functie de solutia aleasa, procesul de creare magazin online wordpress va fi mai mult sau mai putin diferit. Cu BigCommerce si Ecwid vei avea mai multe indrumari decat cu WooCommerce atunci cand vine vorba de crearea produselor, a paginii de pornire si a categoriilor, precum si gestionarea metodelor de plata si a taxelor. Cu toate acestea, in cazul WooCommerce, comunitatea de utilizatori este de asa natura incat vei gasi toate informatiile de care ai nevoie online.
4. Ce tema alegi pentru creare magazin online WordPress?
Dupa ce ai ales extensia e-commerce care se potriveste cel mai bine nevoilor si cerintelor tale trebuie sa lucrezi la designul site-ului tau. Pentru a maximiza numarul de vanzari pe care le realizezi si, prin urmare, cifra de afaceri, trebuie sa optimizezi experienta utilizatorului pe site-ul tau. Bineinteles, acest lucru necesita un design vizual bine gandit, care sa faciliteze utilizatorilor orientarea pe site. Pe diferitele extensii vazute in sectiunea anterioara este posibil sa integrezi teme pentru a facilita designul vizual al site-ului, un alt avantaj oferit de WordPress. Cu alte cuvinte, nu vei porni de la zero atunci cand vine vorba despre crearea graficii pentru site-ul tau.
5. Adauga extensiile potrivite
Acest pas ii va interesa in special pe cei care aleg sa foloseasca WooCommerce pentru a-si crea un magazin online WordPress. In cazul WooCommerce, asa cum am spus, exista un magazin destul de mare de plugin-uri pe care le poti adauga pentru a crea magazinul online care sa se potriveasca cel mai bine nevoilor tale.
6. Intretinerea si optimizarea magazinului online
Acum ca totul este pregatit ti ti-ai lansat magazinul online, trebuie sa stii si cum sa il intretii. Acesta este un subiect destul de amplu dar iata care sunt principalele domenii la care ai de lucrat:
Marketing: acest aspect necesita munca constanta pentru a mentine vanzarile si pentru a le face sa creasca.
SEO: optimizarea naturala este de fapt un aspect al marketingului. Este o parghie care iti permite sa atragi trafic care ar putea sa se transforme in clienti. SEO este un proces care necesita timp dar rezultatele merita.
Intretinerea site-ului. Aspectul devenit clasic al unui site web trebuie, de asemenea, respectat. Pe WordPress, nu uita sa iti actualizezi si sa iti intretii site-ul.C
Acum cunosti pasii de luat in considerare pentru a crea un magazin online WordPress. Acest CMS foarte puternic si flexibil iti va satisface toate nevoile in materie de comert electronic.